Vandaag staat er een risotto gerecht op het menu: risotto met courgette en champignons. In de week van de suikerchallenge zijn de ingrediënten iets anders dan normaal. Ik maak dit gerecht normaal met gerookte kipfilet. Dit bevat echter dextrose, en kan ik dus deze week niet gebruiken. Daarom heb ik nu gekozen voor kipfilet, en dit eerst apart aangebraden. Ook de bouillon is anders dan anders: normaal gebruik ik een blokje kippenbouillon. Ook dit bevat suiker. Gelukkig had ik nog bouillon zonder toegevoegd suiker in huis. De risotto smaakte iets anders dan anders, maar prima!
Ingrediënten:
- 300 gram risotto-rijst
- 1 groentenbouillon tablet (ik gebruikte die van Damhert, natriumarm)
- 120 ml witte wijn
- Water
- 2 teentjes knoflook
- 2 kleine uien
- 1 courgette
- 1 bakje champignons
- 400 gram kipfilet
- Olijfolie
- Geraspte kaas
Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de uien en pers de teentjes knoflook uit. Verwarm in een koekenpan een beetje olijfolie. Bak in de koekenpan de blokjes kipfilet. Schep af en toe om om aanbranden te voorkomen. Laat de kip langzaam garen.
Verwarm in een hapjespan een beetje olijfolie. Bak hierin de ui en de knoflook. Voeg dan de risottorijst toe, en bak mee tot de rijst glazig ziet. Blus de rijst af met de witte wijn. Laat de wijn opnemen door de rijst. Voeg daarna steeds een beetje water toe, tot de rijst het water heeft opgenomen. Voeg ook het bouillonblokje toe. Snijd ondertussen de courgette en de champignons in blokjes / plakjes, en doe het bij het rijst – ui – knoflook mengsel. Laat de rijst en de groenten gaar worden. Voeg tenslotte de gebakken kipfilet toe voor diegenen die niet vegetarisch eten.
Voor diegenen die wel vegetarisch eten kun je wat extra geraspte kaas aan de risotto toevoegen.