Ingrediënt van de maand: Cherrytomaatjes
Cherrytomaatjes zijn ongeveer zo groot als een kers en worden hierom ook wel kerstomaatjes genoemd. De snacktomaatjes zijn ook even groot, deze zijn vaak wat zoeter. De tomaat wordt als groente gegeten dit kan zowel rauw als gekookt. Er kunnen salades, tussendoortjes, snacks of borrelhapjes mee worden gemaakt. Tomaten zijn ook geschikt voor soepen, sauzen en koude bereidingen. Ook worden tomaten verwerkt tot tomatensap.
Voedingswaarde cherrytomaat (vers per 100 gram)
- Energie: 11 kcal
- Vezels: 1,3 gram
- Ijzer: 0,3 mg
- Calcium: 10 mg
- Vit. C: 15 mg
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 250 – 300 gram ongekookte (vezelrijke) pasta
- 1 bakje cherrytomaten
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika (eventueel ook nog 1 groene paprika)
- 1 potje zongedroogde tomaatjes op waterbasis met kruiden
- 6 eetlepels rode of groene pesto
- 1 bakje feta kaas
- 150 gram rucola (mix)
Bereiden
- Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking
- Spoel de pasta af in koud water (eventueel 2 of 3 keer) om hem snel te laten afkoelen
- Spoel ook wanneer u de pasta eerder kookt, om plakken te voorkomen
- Doe de afgekoelde pasta in een grote schaal.
- Was de paprika’s en snij ze in blokjes
- Was de tomaatjes en snij ze doormidden
- Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken en bewaar het vocht
- Doe de helft tot 3/4 van het vocht door de pasta
- Snij de zongedroogde tomaatjes door de helft.
- Was de courgette en snij deze met de kaasschaaf in de lengte.
- Doe alle groente bij de pasta en roer er de pesto door.
- Zet dit in de koelkast totdat u het gerecht gaat opdienen, zodat de smaak kan intrekken.
- Roer voor het opdienen de rucola en de uitgelekte feto-blokjes er door.