200 gram winterwortel
400 gram tomaten
1 ui
200 g rode linzen
2 teentjes knoflook
1,5 liter groentebouillon
2 eetlepels olijfolie
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
½ tl kurkuma
Bereidingswijze
Zet een pan op met 1,5 liter water en 3 blokjes groentebouillon. Was of schil de wortel en snij in kleine stukjes. Snij ook de tomaten in stukken, hak de knoflook fijn en snipper de ui. Doe 2 el olie in een flinke pan met dikke bodem. Fruit eerst het kruidenmengsel zachtjes aan. Let goed op, dit kan makkelijk verbranden! Voeg, als de geuren vrij komen, de ui toe. Blijf goed roeren. Als de ui een beetje glazig begint te worden voeg je de wortel en de knoflook toe en bak je dit even mee. Voeg, als de worteltjes een beetje zacht zijn geworden, de tomaten en de linzen toe. Doe ook ongeveer 1,2 liter bouillon in de pan. Breng de soep aan de kook en draai dan het vuur laag. Laat 25 minuten zachtjes pruttelen met een deksel op de pan. Wanneer je de soep te dik vindt kun je – een deel van – de achtergehouden bouillon toevoegen.
Pureer eventueel de soep glad als hij gaar is. Serveer met brood.
Eet smakelijk!