Ingrediënten:
3 – 4 zoete aardappelen (medium grootte)
500 gram sperziebonen
1 mango
pijnboompitjes
8 dadels
150 gram geitenkaas (eventueel met honing)
zout
peper
cayennepeper
olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 0C. Schil de zoete aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Doe de aardappelblokjes in een ovenschaal, besprenkel met de olijfolie en bestrooi met peper, cayennepeper en – eventueel – wat zout. Roer het even om. Bak de aardappelen in de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten gaar.
Maak de sperziebonen schoon en kook ze beetgaar. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge wokpan. Zet ze even apart.
Schil de mango en snij deze in blokjes. Snij ook de dadels in stukjes.
Doe de gare aardappelblokjes in de wokpan. Doe eventueel eerst wat olie in de pan, zodat het gerecht niet aanzet. Doe de – afgegoten – sperziebonen, de mango en de dadels bij de aardappelen en roer even om. Voeg tenslotte de geitenkaas toe. Laat het even meewarmen, zodat de kaas een beetje smelt. Verdeel het gerecht over 2 borden. Verdeel ook de geroosterde pijnboompitjes over de borden.