Ingrediënten voor 15 plakjes cake:
250 gram gekookte cannellinibonen, uitgelekt
4 eieren
200 ml amandelmelk ongezoet
100 gr pure chocolade
60 gram kokosmeel
20 gram cacaopoeder
10 gram bakpoeder
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakeblik in en bedek deze met bakpapier.
Pureer de bonen met de staafmixer en meng samen met de amandelmelk in een keukenmachine.
Rasp de chocola.
Voeg alle droge ingrediënten toe en roer het samen even om. Mix daarna stuk voor stuk de eieren door het mengsel, tot een egaal beslag is ontstaan.
Bak de cake in ongeveer 40 minuten.
Controleer met een saté prikker of de cake gaar is. Wanneer de cake gaar is komt de satéprikker schoon uit de cake.
Laat de cake even afkoelen voor u hem stort.
Deze cake bevat per portie:
92 kcal
4,5 gram vet
4 gram eiwit
7 gram koolhydraten
3 gram voedingsvezel