Ingrediënten voor 4-6 personen:
2 uien
3 teentjes knoflook
2-3 (winter) wortels
3 paprika’s
500 gram champignons
5 tomaten
2 blikjes linzen (240 gram uitgelekt)
70 gram tomatenpuree
1 pakje tomaten passata
Verstegen lasagne verde kruiden (hier zit geen zout in)
Ongeveer ½ pakje volkoren lasagne
50 gram geraspte kaas
1 eetlepel vloeibare boter of olie om de groente in te bakken
Bereidingswijze:
Snij eerst de ui, knoflook en wortel in stukjes en bak dit aan in de pan tot de uien glazig worden.
Snij ondertussen de paprika en champignons en voeg dit toe samen met ongeveer 4 theelepels kruiden toe. Als je merkt dat de groente wat begint te slinken voeg je de tomatenpuree toe en bak je dit even mee. Ondertussen snij je de tomaten in kleine stukjes en als je dit gesneden hebt kun je ook dit toevoegen samen met de tomaten passata en de afgegoten linzen. Als het lekker begint te pruttelen is het klaar.
Pak nu de lasagne schaal en maak om en om een laagje saus en pasta, beginnend en eindigend met de saus. Zelf gebruik ik 9 grote bladen voor 1 grote schaal lasagne, dus 3 lagen pasta. Strooi aan het eind een dun laagje geraspte kaas over de pasta.
Het is een echt groente gerecht. Eet er eventueel wat sneetjes volkoren stokbrood bij.