Ingrediënten:
300 gram kipfilet
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
1 ui
1 pakje passata (500 ml)
200 gram diepvriesspinazie (deelblokjes)
250 gram cherrytomaatjes
peper
wat geraspte kaas voor het gratineren
40 gram amandelschaafsel
2 courgettes
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de spinazie ontdooien, en laat het vocht weglopen. Halveer de kipfilets in de lengte, zodat ze wat dunner worden. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de filets in 4 minuten om en om op middelhoog vuur goudbruin. Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn en snipper de ui. Voeg de laatste 2 min. de knoflook en ui toe. Haal de kip uit de pan en leg in de ovenschaal.
Schenk de passata in de hapjespan. Voeg de uitgelekte spinazie. Halveer ondertussen de cherrytomaten en voeg ook deze toe aan de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de saus over de kip in de ovenschaal. Verdeel de kaas en het amandelschaafsel erover Bak ca. 15 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is en het amandelschaafsel goudbruin is.
Schaaf ondertussen met een kaasschaaf de courgettes in de lengte in linten. Verhit de rest van de olie in een hapjespan, voeg de courgette toe en bak 1 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en schep de kip samen met de saus naast de courgette.