Ingrediënten, voor 2 personen:
500 gram aardappelen
200 gram varkensfiletlapjes
shoarmakruiden naar smaak
olijfolie
1 rode paprika
500 gram klein gesneden spitskool
Voor de knoflooksaus:
1 eetlepel mayonaise
4 eetlepels magere kwark
2 teentjes knoflook
peterselie of bieslook, vers of gedroogd
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 oC (of, nog makkelijker, gebruik een actifry of airfryer). Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Doe de aardappelblokjes met een klein scheutje olijfolie in een ovenschaal en roer het even om. Plaats de schaal in de oven. Snijd het vlees in kleine reepjes. Voeg het vlees, na een kwartier baktijd, samen met de shoarmakruiden bij de aardappelen. Roer regelmatig om, zodat aardappelen en vlees regelmatig garen. De aardappelen zijn in 30 minuten gaar.
Kook de spitskool kort. Het smaakt het best als de kool nog wat knapperig is. Snijd de paprika en blokjes en meng dit door de spitskool.
Roer voor de knoflooksaus de mayonaise en de kwark door elkaar. Per de knoflook erboven uit en roer goed door. Meng er tenslotte de de peterselie of bieslook door.
Verdeel het aardappel- vleesmengsel over 2 borden. Leg de beet-gare groente erboven op. Eet het samen met de knoflooksaus.