1 pak lasagnebladen (wij hebben niet het hele pak gebruikt)
300 gram rundergehakt
1 pak gezeefde tomaten
100 gram gerookte spekjes
1 courgette
2 preien
2 winterwortels
2 teentjes knoflook
2 uien
een half bakje champignons
2 eetlepels Italiaanse kruiden
een scheutje olijfolie
100 ml rode wijn
eventueel wat geraspte kaas
Voorbereiding
Pel en snipper de ui. Pel en pers (of hak) de teentjes knoflook fijn. Maak de andere groentes schoon en snijd ze fijn.
Bereidingswijze
Verhit een klein beetje olijfolie in een hapjespan. Bak de ui en de knoflook hierin. Voeg dan de spekjes toe en bak deze mee tot ze lichtroze gekleurd zijn. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Wanneer het gehakt en de spekjes gaar zijn voegt u de groentes, de gezeefde tomaten, de Italiaanse kruiden en de wijn toe. Roer het goed door elkaar. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
Leg een dun laagje van de saus in een ovenschaal. Bedek het laagje saus met lasagnebladen. Bedek de lasagnebladen weer met een laagje saus. Ga zo door tot de saus op is. Leg op de laatste laag saus geen lasagnebladen meer. Wanneer de pasta-bladen niet goed met de saus zijn bedekt zullen ze niet gaar worden. Er zitten dan harde stukken in uw gerecht.
Zet de schaal in de oven. Bak de lasagne in 30 minuten gaar op 200 graden. Bestrooi het gerecht eventueel halverwege de baktijd met wat geraspte kaas.