Ingrediënten voor 4 personen:
400 gram kipfilet
1 blikje tomaatblokjes
2 uien
1 teentje knoflook
50 gram magere kwark
150 ml halfvolle melk
75 gram ongezouten cashewnoten
1 eetlepel garam massala kruiden
olie voor het bakken
zout, kaneel
Serveer de curry met rijst en een frisse komkommersalade
Bereidingswijze:
Pel de uien en snijd ze in stukjes. Pel het teentje knoflook en pers of hak het fijn. Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook samen, tot de ui glazig is. Snijd ondertussen de kipfilet en blokjes. Voeg het toe aan het ui – knoflookmengsel. Bak het even mee, en voeg dan de kwark en de garam masala kruiden toe. Laat de kipfilet garen.
Kook ondertussen in een andere pan de (zilvervlies)rijst. Maak de komkommersalade.
Voeg de tomaatblokjes en de melk toe aan het kipmengsel. Breng het naar wens op smaak met zout en kaneel. Blijf roeren in de saus, zodat deze inkookt.
Leg op ieder bord een schep rijst, en schep de saus er gedeeltelijk overheen. Leg de komkommersalade er naast.