Dit keer plaatsen we een recept van de site van het Diabetes Fonds. Op 3 juni 2019 start weer de Nationale Suiker Challenge 7 dagen eten zonder (toegevoegde) suikers. Dit heerlijke Marokkaanse nagerecht is een prima afsluiter voor een kruidige en pittige maaltijd. De combinatie van munt en kaneel geeft de romige yoghurt een typisch mediterraan karakter.
voor 4 personen
5 blaadjes munt (+ extra voor garnering)
400 ml halfvolle yoghurt
40 ml halfvolle crème fraîche
3 walnoten, gepeld
350 g druiven zonder pit
1/2 theelepel kaneel
Bereidingswijze
Snijd de munt in dunne reepjes. Klop de yoghurt op met crème fraîche. Roer de munt door de yoghurt. Rooster de noten in een droge koekenpan en hak ze grof. Was de druiven en haal ze van de tros. Serveer de muntyoghurt met druiven. Strooi walnoten en kaneel erover en garneer het nagerecht met de achtergehouden muntblaadjes.
Ook lekker als ontbijt.