Ingrediënten:
1 flespompoen
2 uien
2 teentjes knoflook
2 groentebouillontabletten
2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel kaneel
1 pakje gezeefde tomaten (500 ml)
½ theelepel gerookt paprikapoeder
een klein beetje olijfolie
1 – 1 ¼ liter water
Bereidingswijze:
Snijd de pompoen doormidden, en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snijd de pompoen daarna in kleine stukken. De schil hoeft niet verwijderd te worden!
Snipper de uien en de knoflook. Verhit wat olie in de pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de pompoen en de kruiden toe en bak het samen ongeveer 5 minuten aan. Voeg dan de gezeefde tomaten, het water en de bouillontabletten toe. Laat de soep ongeveer een half uur zachtjes pruttelen.
Als alles goed gaar is doet u het vuur uit en pureert tenslotte de soep. Voeg eventueel nog wat – zwarte – peper toe voor een pittiger soep.