Brownie Fudge taart (recept van https://glutenvrijerecepten.nl/glutenvrije-taart-met-fudge-en-brownie)
Voor een glutenvrije taart moeten alle ingrediënten glutenvrij zijn. Zorg er ook voor dat in de hete lucht oven geen glutenbevattende kruimels meer liggen.
Ingrediënten:
Voor de bodem
300 gram donkere basterdsuiker
150 gram gecondenseerde melk
40 gram boter
180 gram wit meel
140 gram pure chocolade
3 eieren
40 gram fudge
Voor de topping
1 blikje dulche de leche, (= 1 blikje gecondenseerde melk, zie bereidingswijze)
200 gram Mon Chou
250 ml slagroom
2 el suiker
Voor de decoratie
60 gram pure chocola
100 gram fudge
Bereidingswijze:</strong
Dulche de Leche
Doe het blikje gecondenseerde melk in een pan met een ruime hoeveelheid water.
Zorg dat de blikjes onder water blijven. Je kunt voorkomen dat het blikje erg tegen de bodem van de pan tikt door iets zwaars op het blikje te leggen tijdens het koken. Laat de gecondenseerde melk 3 uur koken. Haal het blikje uit de pan en laat het afkoelen. Maak dus bij voorkeur de dulche de leche een dag van te voren.
De brownie bodem
Snijd de fudge in kleine blokjes. Smelt de suiker, boter, chocola en gecondenseerde melk au bain-marie in een kom boven water. Klop dan de eieren los. Voeg hier het chocolademengsel en de fudge blokjes aan toe. Roer tot het goed gemengd is. Voeg dan het meel toe. Meng nogmaals tot een egaal beslag. Giet het beslag in een springvorm van 24 cm in doorsnee. Zet in een voorverwarmde oven, op 175 graden, voor ongeveer 45 minuten.
De topping
Als de bodem goed is afgekoeld begin je met de topping. Klop eerst de Mon Chou goed los. Klop dan 200 gram dulche de leche mee. Klop in een andere kom de slagroom samen met de suiker stijf. Doe de twee mengsels bij elkaar. Smeer de overige 200 gram dulche de leche over de browniebodem. Verdeel daarna de topping over de taart.
De decoratie
Smelt voor de decoratie de chocolade au bain-marie. Snijd de fudge in kleine blokjes. Verdeel de fudge en de gesmolten chocolade over de taart.
De taart is lekker, maar ook erg voedzaam; een klein stukje is echt genoeg…