Wie jarig is trakteert…..
Om ons 10-jarig bestaan te vieren hebben we cupcakes gebakken, om te trakteren op de locaties waar we spreekuur hebben. We gebruikten het basisrecept van Laura’s bakery (https://www.laurasbakery.nl/basisrecept-vanille-cupcakes/).
We maakten niet alleen de naturel – vanille – versie. We hebben ook chocolade-cupcakes gemaakt, en cupcakes met stukjes appel + kaneel, met stukjes chocolade en met een laagje jam (de cupcakes na het bakken opensnijden en vullen met een laagje jam).
Ingrediënten, voor 12 cupcakes:
- 180 gram boter
- 135 gram suiker
- 8 gram vanillesuiker
- 4 eieren
- 180 gram zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
Bereidingswijze:
Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen.
Voeg het zout en zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe, mix tot deze droge ingrediënten zijn opgenomen.
Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in 20 minuten op 175 graden gaar.
Van dit recept maak je heel eenvoudig chocolade cupcakes, voeg hiervoor 4 eetlepels cacaopoeder toe (tegelijk met zelfrijzend bakmeel) aan het recept. Ook is het lekker om stukjes chocola door het beslag te doen.