Ingrediënten voor 4 personen
Voor de soep
1,5 liter water
350 gram kippedijfilet
½ kippenbouillon blokje
½ theelepel sambal
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theelepel kurkuma
1 theelepel komijn
1 theelepel laos
1 theelepel koriander
een beetje citroengras (potje)
olie om te bakken
Voor het opdienen
100 gram zilvervliesrijst
Taugé
4 eieren
3 – 4 stengels bosui
Gebakken uitjes
sambal
Bereidingswijze:
Snijd de sjalotjes en de teentjes knoflook fijn. Doe ze samen met de sambal, kurkuma, komijn, laos en koriander in de keukenmachine en maak het zo fijn mogelijk (of gebruik een staafmixer). Verhit wat olie in de pan, en fruit het ui – knoflook – kruidenmengsel aan. Leg na een paar minuten de kippedijfilet in de pan en overgiet het met het water. Voeg ook het bouillonblokje en het citroengras toe. Laat de bouillon ongeveer 30 minuten trekken, tot de kip gaar is.
Kook ondertussen de rijst en de eieren gaar. Pel de eieren en halveer ze. Snijdt de bosui in kleine stukjes.
Haal de kippendijfilet uit de pan en snij of pluk het in kleine stukjes. Zeef de bouillon.
Verdeel nu de rijst en de kip in 4 soepkommen. Leg hier in iedere kom 2 halve eieren op. Verdeel dan de bouillon over de kommen. Garneer met de in bosui, taugé en de gebakken uitjes.